Maroko? No proč ne

Ahoj,

 

tak se podíváme trochu zpět a mrknem na to, jak jsme já (Ondra) a Markét, vyrazili do Maroka v únoru 2018.

 

Přemýšleli jsme že by jsme v zimě dali nějakou dovču, ideálně nějakou "low budget" a taky víc exotický místo, bylo nám poraděno Maroko, tak jsme se tam vydali. 

 

Přistáli jsme ve velkoměstě Agadír. Okraj města je na tom trochu hůř, je hodně chudý, stejně jako "medina", označení pro původní části měst, kde se nachází původní architektura, opevnění, tržiště a další.

 

IMG_0007

 

 Hned druhý den jsme si zpět na letišti půjčili auto a vyrazili na cestu. Provoz ve městech je opravdu šílený, vyhrává, ten kdo vjede do křižovatky první nebo má nehlasitější klakson. Jakmile ale vyjedete z města, silnice jsou prakticky prázdné a okolí opravdu nádherné.

 

IMG_0004

 

První zastávka po celém dni jízdy byla v Tinerhir a nedaleko vzdálená soutězka Todra známá také pro nespočet lezeckých cest.

 

IMG_2472

 

Třetí den jsme vyrazili směrem na západ na proslulé opevnění Aid Ben Haddou, kterou si zamilovalo mnoho filmařů. Natáčel se zde například Gladiátor, Mumie, Hra o Trůny nebo i Star Wars.

 

IMG_2585

 

Když jsme plánovali náš road trip po Maroku, chtěli jsme mít o všeho trochu,

proto další zastávkou je vesnička Imlil v pohoří  Atlas.

V jarním období to tu musí být ještě krásnější, v našem zimním to bylo trochu pochmurné. :D

 

IMG_2892

 

Po poměrně divoké cestě z hor, kdy jsme museli i odklízet kameny z cesty abychom mohli pokračovat v jízdě, jsme dorazili opět do Agadíru odkud jsme zamířili severně du surfové destinace Taghazout.

 

IMG_3056

 

Tady jsme strávili dva dny, a i na lehčí surfovačku přišlo. Už jsem na surfu párkrát stál, tak jsem si alespoň amatérsky zajezdil na "pěně". Ale bylo to super.

 

IMG_2938_1

 

Pak už jsme jeli zpět do Agadíru, odkud jsme frčeli zpět domů. Tady třeba u přechodu pro chodce není světelná signalizace, takže se člověk musí dívat na semafor pro auta, hned jsme si řekli "klasický Maroko", všechno je tu tak napůl.:D

 

IMG_3270

 

Maroko je jiný svět, na jedné straně krásná příroda, na straně druhé mnoho odpadků a města zaneřáděné od lidí. Je tam levně, ale kvůli chudobě všichni požadují "bakšiš" spropitné za své služby, a to i pomalu když vám poradí kudy jet. :D

 

Vesměs je to ale velmi zajímavá zem, svoji kulturou, jídlem, památkami, oázami, pouští a kdo ví čeho všeho co jsme ani neprozkoumali.

 

Na konec jsem ještě vybral pár hezkých fotek z naší cesty.

 

IMG_2739

 

IMG_2547

 

 IMG_0001

IMG_2436

 

IMG_3094

 

IMG_2960

 

IMG_0005